Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 1

Сезон 2021/22 відзначає 22-й рік Nike як офіційного постачальника м'ячів до Прем'єр-Ліги, і після запуску останнього випуску Nike Flight мі озираємось назад на історію поєдинків м'ячів Nike у Прем'єр-Лізі.

Інновації продовжують рухати дизайн кулі вперед, а проста сфера розвивається з роками, щоб статі зброєю, спрямованою на ефективність у пошуках слави. Зверху трохи? Так, можливо. "Літаючий м'яч" є останнім у лінійці, що використовується, готуючись до іншого сезону не лише своїм іншим новим виглядом, алі фактично четвертим. Спереду, коли цей м'яч насправді вдаривши нас у гніві, вирушайте з нами на веселому шляху до книг історії, коли мі розглядаємо кожний м'яч Прем'єр-Ліги Nike за останні 22 роки.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 2

Nike Geo Merlin (2000/01 - 2001/02) 992 голоти в сезоні 00/01, 1000 голів в 01/02 - Nike ставши спонсором перебивши пропозицію Mitre на рубежі тисячоліть з їх дебютним м'ячем у Прем'єр-Лізі - The Geo Merlin. Енді Хант із "Чарльтона" був першим гравцем, який забивши "Гео Мерлін", який за два роки перебування в найвищому ешелоні Англії отримав 1992 голоти, у тому числі Ліс Фердінанд забивши 10-тисячний гол Прем'єр-Ліги.

Nike стверджував, що створивши найшвидший і найточніший м'яч за всю історію, і збіг саме з їм був забить найшвидший в історії гол у Прем'єр-Лізі; Ледлі Кінг вивів "Сперс" вперед через 9,9 секунди проти Бредфорда. Арсенал забивавши Гео Мерліна в коміра в кожній грі в сезоні 01/02, єдина команда, яка похвалилася такою статистикою завдяки знаменитому повороту Бергкампа й фінішувала проти "Ньюкасла".

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 3

Nike Geo Merlin II (2002/03 - 2003/04) 1000 голів у сезоні 02/03, 1012 голів в 03/04 - Nike підготував Geo Merlin для сезону 02/03 зі свіжою графікою, алі технологія іншого покоління Geo залишилася так саме. М'яч був забить у коміра понад 2000 разів протягом двох сезонів, коли він був у грі, у тому числі молодий Уейн Руні вирвався на сцену, забивши чудовий гол повз Девіда Сімана.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 4

Nike Total 90 Aerow (2004/05) 974 голоти. В 2004 році Nike випустила T90 Aerow, м'яч, який продовжуватиметься протягом останніх 4 поколінь. Використовуючи 6 унікальних шарів у корпусі кулі, щоб встановити нові стандарти швидкості, точності та стабільності польоту. Куля стиснутої чутливої піни в поєднанні з двома кулями вулканізованого латексного каучуку в кульці створивши ефект "батуту" при ударі, відштовхуючи м'яч від ноги зі збільшеною швидкістю.

Перший м'яч Т90 збігся з першим в історії титулом Прем'єр-Ліги в Челсі, і Джеймс Воган з "Евертона" забивши його в коміра Крістал Пелас і ставши наймолодшим бомбардиром Прем'єр-Ліги у віці 16 років і 271 дня.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 5

Nike Total 90 Aerow (2005/06) – 944 голоти. Неперевершень характерний дизайн м’яча Total 90 Aerow робивши його трохи культовою класикою, алі за дизайном стояло справжнє мислення Nike. Це дозволило гравцям чіткіше визначати м'яч у польоті.

Це був перший м'яч Прем'єр-Ліги Nike, який був випущень в "Hi-Vis", і цим м'ячем Алан Ширер забивши свій останній і рекордний 260-й гол у Прем'єр-Лізі. Два сезони під поясом T90 Aerow, два титулі чемпіона Челсі та дві золотих бутсі Тьєррі Генрі.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 6

Nike Total 90 Aerow II (2006/07) 931 гол. М'яч сезону 06/07 знову показавши 32 панелі для більш правдивого й точного польоту. Aerow ставав заснованим, і Nike поміняла сині кільця на щось альтернативний дизайн з червоними кільцями.

Хоча Aerow II забили менше всього голів за сезон порівняно з іншими м'ячами Nike у Прем'єр-Лізі, їм було досягнуто пари рекордів. Футболіст "Фулхема" Моріц Вольц забивши 15-тисячний гол у Прем'єр-Лізі проти "Челсі". Тедді Шерінгем ставши найстарішим гравцем, який коли- не будь забивши гол у Прем'єр-Лізі за 40 років і 268 днів, коли він забивши за "Вест Хем" проти "Помпея", а "Манчестер Юнайтед" повернувши титул Прем'єр-Ліги.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 7

Nike Total 90 Aerow II (2007/08) 1002 голоти. Блю повернувся в сезон 07/08, коли Aerow II отримав нову кольорову фарбу, алі титул Прем'єр-Ліги знову ставши червоним, 31 гол Кріштіано Роналду забезпечивши, щоб трофей залишився на Олд Траффорд. T90 Aerow II залітав у коміра 11 разів в одному матчі, коли "Портсмут" обіграв "Редінг" з рахунком 7: 4. Цей матч ставши найрезультативнішим в історії Ліги.
Гравець "Арсеналу" Адебайор ставши першим гравцем, який двічі за один сезон забивши хет-трик проти тієї самої команди, його жертвами стала команда Дербі. Справедливості зазаради потрібно було поговорити із собою, якщо ти не забивши «Дербі» того сезону; смороду вилетіли лише з 11 окулярами.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 8

Nike Total 90 Omni (2008/09) 942 голоти. Після чотирьох успішних сезонів T90 Aerow вийшов з ладу, а новий м'яч Omni вийшов на сцену. Забезпечуючи ще більшу геометричну точність, Omni розподіляв тиск рівномірно між панелями та навколо кулі за допомогою криволінійного зшивання, забезпечуючи послідовний, точний та потужний удар незалежно від місця удару м’яча.

Нова асиметрична висококонтрастна графіка створила оптимальне мерехтіння, коли м’яч обертався для отримання більш потужного візуального сигналу, що дозволяє гравцеві легше відстежувати його. Усі налаштовані на рекордну кількість голів, однак Едвін ван дер Сар мав інші ідеї, голкіпер Юнайтед тримавши 14 послідовних чистих аркушів, щоб зберегти кількість голів Прем'єр-Ліги в трикратні цифри.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 9

Nike Total 90 Ascente (2009/10) 1019 голів. Новим м'ячем Прем'єр-Ліги сезону 09/10 ставши T90 Ascente. Була представлена нова технологія, і значні випробування показали, що ця лантуха подорожувала на 2,4% швидше й на 0,5 м далі, ніж попередні втілення. Синтетичний кожух на м'ячі створивши ефект ямочки з м'ячем для гольфу, що дозволяє гравцям повністю контролювати політ і рух м'яча.

Візуально м'яч відбувався досить багато, і, на наш погляд, це не було торканням T90 Aerow. У сезоні Прем'єр-Ліги "Челсі" отримав найбільшу кількість забитих голів, забивши 103 голазо, а Джермейн Дефо забивши 5 голів за один тайм, коли "Шпорі" блиснули проти "Вігана" 9:1.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 10

Nike Total 90 Tracer (2010/11) 1063 голоти. Після Кубка світу 2010 офіційний матчевий м'яч adidas Jabulani отримав деяку жорстку критикові, польові гравці та голкіпери жаловались, що він був занадто легеням і мав непередбачувань шлях польоту, тому була можливість для Nike висадити м’яч вищого класу на наступний сезон.

Використовуючи ту ж науку, що застосовується до м’ячів для гольфу, щоб вирівняти потік повітря над поверхнею, T90 Tracer був розроблень з іншою привабливою графікою для поліпшення видимості. Nike втручався в дизайн, щоб створити покращено збереження форми та довговічність. Найкращий гол, забить в «Трейсера»? Однозначно запишемо його на Руні в дербі "Манчестера".

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 11

Nike Seitiro (2011/12) 1042 голоти. М'яч Nike Seitiro ставши заміною "Трейсеру" і був першим м'ячем з 2003/04 долі, який не мав позначки T90. В Seitiro була представлена технологія Nike RaDaR, що означає швидке вирішення та реагування; графіка була не просто гарним символом, вона була створено для оптимального візуального сигналу на висоті.

Через десять років після того, як Ліс Фердінанд поховавши "Гео Мерліна", щоб записати 10-й гол у Прем'єр-Лізі, Марко Олбрайтон забивши 20-тисячний гол Ліги в матчі проти "Арсеналу" Войцеха Щесні. Залишковий внесок "Сейтіро" у Прем'єр-Лігу був вражаючим, практично останній удар "Сейтіро" від Серхіо Агуєро вручивши "Манчестер Сіті" титул.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 12

Nike Maxim (2012/13) 1063 враження воріт. Проектуючи розумно, Nike Maxim продовживши технологію RaDaR, представлену на Seitiro, а також підтримуючи солодцю місце на 360 °. Голкіпер "Евертона" Тім Говард, безумовно, максимально використавши цю солодець пятно (і сильний вітерець), коли забивши найдальший гол у Прем'єр-Лізі, здійснивши колосальний удар по воротах Алтана Богдана з 102 метрів. Сезон 2012/13 був четвертим сезоном поспіль, коли м'яч Nike пробивши 1000-голний бар'єр.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 13

Nike Incyte (2013/14) 1052 цілі. Nike Incyte відрізняється новою п’ятишаровою конструкцією та високоеластичним кулею на поверхні, що забезпечує оптимальне відчуття, чистіші удари та більш точну траєкторію рухові м’яча. Nike RaDaR повернувся на третій сезон, збільшивши видимість м’яча та дозволивши гравцям побачити м’яч раніше та швидше реагувати. Знову кількість голів перевищила 1000, і, хоча крикунів було вдосталь, найбільш пам'ятним голом сезону був прекрасно контролювань хід " Тікі-Така" від "Арсеналу".

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 14

Nike Ordem 2 (2014/15) 975 цілей. Складаючись з 12 приварених плавким запобіжником панелей у тришаровій системі кожуха, Ordem оснащень технологією канавок Nike AEROW TRAC. Канавки були спроектовані для того, щоб захоплювати й спрямовувати повітря, забезпечуючи траєкторію й найбільш послідовний політ, допомагаючи забезпечити точність у повітрі. Nike Ordem побачивши, як "Челсі" повернувся на вершину, хоча кількість голів вперше за п'ять років опустилася нижче позначки 1000.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 15

Nike Ordem 3 (2015/16) 1026 голів. Ordem 3 стані одним з найважливіших м'ячів, яким коли- не будь грали. Кольорові бризки на кожній половині блискуче контрастували з кулею на основі білого кольору, яка була унікально закріплена під чорною смугою навколо кулі. У цьому сезоні "Лестер Сіті", не зважаючи на мінімальні шанси виграти лігу перед качаном турніру, написавши одну з найнеймовірніших історій в історії спорту. Вперше з сезону 1999/00 англієць ставши найкращим бомбардиром ліги, а Гаррі Кейн досяг вражаючих 25 голів за сезон.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 16

Nike Ordem 4 (2016/17) 1064 голоти. Беручи до уваги всі великі нововведення від Ordem 1, 2 і 3, Ordem 4 використовувавши 3D-фарби для створення сенсорної текстурі, яка набирала ефект чутливого пропріоцептивного ефекту «захоплення», бажаного гравців, що додало їм додаткової впевненості та контролю над м'ячем. Кольорова графіка Flow Motion зі знаковою "кліткою" продовжила велику роботові з візуальної сигналізації RaDaR.

Челсі знову повернувши собі титул Прем'єр-Ліги, а Гаррі Кейн знову очоливши хіт-парад із вражаючими 29 голами за сезон.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 17

Nike Ordem V (2017/18) 1018 цілей - з оновленою камерою Nike Ordem V - останнє замовлення в лінійці - пропонує оптимальні торкання та відчуття. Його жолобки Nike Aerowtrac забезпечували точний політ, тоді як іскажена графіка рухові допомагала відстежувати м'яч, мерехтить під година рухові.

Манчестер Сіті домінував у лізі, набравши вражаючих 106 голів на шляху до титулу, у тієї годину як Мо Салах убогий (знову) рейтинг найкращих бомбардирів Прем'єр-Ліги з 32 голами та отримав "Золоту бутсу".

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 18

Nike Merlin (2018/19) 1072 голоти за сезон. М'яч Nike Merlin тріумфально повернувся, і він був більш інноваційним, ніж будь-коли, включаючи передові технології, матеріали та конструкцію, щоб доставити найкращий м'яч Прем'єр-Ліги на сьогоднішній день. Змінивши дизайн сезону 2018/19, Nike вперше інтегрували свою технологію управління всіма умовами (ACC) у футбол, забезпечуючи оптимальний прикосновення та контроль у будь-яких погодних умовах. Застосовуючи високочастотні методи зварювання, кількість традиційно побачених панелей також зменшилася лише до чотирьох, створюючи більшу ударну поверхню для ще більш чистого польоту та підвищення точності.

І щось, мабуть, спрацювало, адже цього сезону спостерігався рекордний показник забитих голів у сезоні Премо’ єр-ліги з 20 командами. "Манчестер Сіті" випередивши "Ліверпуль" і це був один з найзапекліших титулів чемпіонату за уся година.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 19

Nike Merlin (2019/20) 1034 цілі. Занедбань до 20-ї річниці партнерства Nike та Прем'єр-Ліги, м'яч Merlin 2019/20 був натхненний міськими пейзажами міст Англії з його яскравою графікою, надаючи гравцям додаткове переваги завдяки останнім нововведенням Nike. Сліпуче-Рожевий макіяж Nike та відмітна модульна графіка запозичує його вигляд у всесвітньо відомих асортиментів взуття Nike Air.

Незважаючи на зрив сезону через глобальну пандемію COVID-19, Ліверпуль зумів подолати мету, щоб підняти свій перший чемпіонський титул за останні 30 років та свій перший титул у Прем'єр-Лізі. Джеймі Варді зміг забити 23 голоти, щоб виграти гонку бомбардирів та отримати "Золоту бутсу", тоді як Серхіо Агуєро побивши рекорд Прем'єр-Ліги Т'єррі Генрі за кількістю забитих голів серез іноземних гравців.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 20

Nike Flight (2020/21) 1024 вражені ворота. Відточений за 8 років та 1700 часів випробувань, Nike Flight Football був розроблень для вирішення проблем непослідовної аеродинаміки за допомогою революційного дизайну. Включно нову технологію AerowSculpt від Nike, лантуха забезпечує вимірну переваги на 30 відсотків правдивішим польотом, ніж його попередник Nike. Технологія AerowSculpt сприяє переміщенню повітря навколо м'яча, а не захоплює його поверхню, зменшуючи колівання для більш передбачуваного та послідовного польоту. Це також надає м'ячу унікальний вигляд, який він має. Крім того, лантуха «Політ» також перепрофілює 3D-фарбу Nike All Conditions Control (ACC), використовуючи 3D-макет чорнила для стратегічного друку «мікрозакривок» повдоль Nike AerowSculpt.

"Манчестер Сіті" зміг повернути собі трон, забивши за сезон 83 рази. Гаррі Кейн знову зміг претендувати на "Золоту бутсу" з 23 голами, за якими слідував "Ліверпуль" Мо Салах 22 голоти.

Історія професійного футбольного м'яча Nike у Прем'єр-Лізі - фото 21

Flight Nike (2021/22) - Остання версія Flight ball відзначає 22-ю кампанію Nike як офіційного постачальника м'ячів для Прем'єр-Ліги й дебютує, коли Прем'єр-Ліга стартує в п'ятницю, 13 серпня. «Політний» м’яч цього сезону відрізняється сміливою графікою, розробленою навколо сфери й не зафіксованою в панелях. Основою графіки є чорний органічний візерунок, натхненний тім, що Прем'єр-Ліга є однією з найбільш захоплюючих і пов'язаних ліг у світі.

Маючи унікальний вигляд, графіка базується на продуктивності. Багряні кола забезпечують покращену візуальну ефективність, дозволяючи гравцям читати темп і обертання м’яча, швидше реагувати й бути впевненими у своїх рішеннях. Поєднання цих елементів створює візуально оглушливий вигляд м'яча Nike Flight, що доповнює змінену в грі технологію AerowSculpt, представлену в минулому сезоні для поліпшення консистенції та надання м'ячу правдивішого польоту.

Купити футбольний м'яч Nike можна в нашому магазині. Сподіваємось, що найближчий сезон подарує нам велику кількість класних голів!

Ще на тему:

Каталог

РЕЄСТРУЙСЯ ТА ОТРИМАЙ ЗНИЖКУ ДО 15%